Tietoja minusta

Olen Mikkelistä lähtöisin oleva ja sittemmin espoolaistunut politiikan harrastaja. Olen neljännen polven demari ja ensimmäisen kosketuksen politiikkaan sain jo alakouluikäisenä äidinäitini kautta, hänen toimiessaan Mikkelin kunnallispolitiikassa. Opiskeluaikanani Helsingissä löysin opiskelijapoliitikan ja myöhemmin tein luontevan siirtymän puoluepolitiikan puolelle.


Puoluevalinta oli minulle oikeastaan itsestäänselvä kysymys. SDP heijastelee juuri sitä arvopohjaa jonka minäkin jaan ja jonka olen kotikasvatuksessa saanut. Minulle on tärkeää huolehtia yhteiskunnassa niistä, joiden ääni ei välttämättä muutoin tule kuuluviin ja joiden tarpeet jäävät helposti tiukentuvan talouden jalkoihin. Meidän tulee huolehtia, että jokainen yhteiskunnan jäsen saa tasavertaiset mahdollisuudet hyvään elämään taustaan ja varallisuuteen katsomatta.


Vaikka en voi sanoa hakeutuneeni luottamustehtäviin kovin suunnitelmallisesti (enneminkin olen tarttunut tilaisuuteen), näin jälkikäteen huomaa että minua on kaikessa toiminnassa ajanut yhteisiin asioihin vaikuttamisen halu. Olen toiminut niin tanssiurheiluseurassa aktiivina kuin Mikkelin nuorisvaltuustonkin jäsenenä. Nuorisovaltuustovaalit olivatkin ensimmäiset vaalini, iskulauseeni taisi olla ”Koulu elämää, ei elämä koulua varten”. Tästä kiitos kuuluu osittain äidilleni. Opiskeluaikani vietin aikalailla ammattikorkeakoulun kellarissa, opiskelijakunnan tiloissa.


Kuntapolitiikka


Olin ensimmäisen kerran ehdolla kuntavaaleissa 2017 ja näistä vaaleista sain ensimmäisen kunnallisen luottamustoimeni, opetus- ja varhaiskasvatuslautakunnassa. Vuoden 2021 vaaleissa saamani äänimäärä nosti minut kolmanneksi varavaltuutetuksi. Lisäksi sain luottamustehtävät HSL:n hallituksen jäsenenä ja Helinä Rautavaaran etnografisen museon säätiön hallituksessa.

Olen myös yhdistysaktiivi ja toiminut useita vuosia Espoon suurimman paikallisyhdistyksen Suur-Leppävaaran Demareiden johtokunnassa – tällä hetkellä kolmatta vuotta yhdistyksen puheenjohtajana. Keväästä 2022 alkaen minulla on ollut lisäksi kunnia luotsata Espoon demareita, Espoon sosialidemokraattisen kunnallisjärjestön puheenjohtajana. Yhdessä kunnallisjärjestön hallituksen kanssa kehitämme puoluetoimintaa Espoossa ja järjestämme erilaisia tilaisuuksia ja tapahtumia, joissa tuomme kuntalaiset ja poliitikot yhteen.

Syksyllä 2020 osallistuin ensimmäiseen puoluekokoukseeni puoluekokousedustajana. Samassa kokouksessa minut valittiin myös puoluevaltuuston jäseneksi – edustan valtuustossa koko Espoon aluetta ja olen mukana päättämässä puolueen suurista linjoista.


Kunnalliset luottamustehtäväni

2023- Helinä Rautavaaran etnografisen museon säätiön hallituksen jäsen
2021- Espoon kaupunginvaltuuston varavaltuutettu (SDP:n 3. vara)
2021- HSL:n hallituksen jäsen

Puolueen sisäiset luottamustehtäväni

2022- Puheenjohtaja, Espoon Sosialidemokraattinen kunnallisjärjestö
2020- Puoluevaltuuston jäsen, SDP
2019- Puheenjohtaja, Suur-Leppävaaran Demarit


Aiempia luottamustehtäviäni

2020 Puoluekokousedustaja, SDP

2015 Hallituksen jäsen, Suomen opiskelijakuntien liitto SAMOK ry
2012-2014 Puheenjohtaja / varapuheenjohtaja / hallituksen jäsen, Haaga-Helian opiskelijakunta Helga

HOASin valtuuskunnan jäsen, Haaga-Helia ammattikorkeakoulun hallituksen jäsen, Mikkelin urheilutanssijat ry:n hallituksen jäsen, Mikkelin nuorisovaltuuston jäsen