SDP on toivon puolue

Puheeni SDP:n puoluevaltuuston kevätkokouksessa 11.4.2021

Arvoisa puheenjohtaja, hyvät puoluevaltuuston jäsenet ja muut kokouksen osanottajat,

Elämme historiallisesti katsoen hyvin poikkeuksellista aikaa ja tänä keväänä ja kesänä tulemme kampanjoimaan lisäksi hyvin poikkeuksellisissa vaaleissa.

Kesäkuun kuntavaalit haastavat kaikki perinteisen kampanjoinnin muodot ja huoli on, olemmeko valmistautuneet tähän riittävästi. Kuinka saamme äänemme kuuluviin ja tavoitamme puolueen perinteiset kannattajaryhmät näissä oloissa? Kuinka tavoitamme ne äänestäjät, joita Facebook Livet eivät tavoita? Samalla kannan huolta myös niistä nuorista ja nuorista aikuisista, jotka ovat kärsineet muita enemmän viimeisen vuoden poikkeusoloista. Miten saamme heidät taas luottamaan tulevaan ja vakuuttumaan siitä, että juuri SDP voi taata heille paremman huomisen.

Myös ehdokkaat ovat tyhjän päällä. Vaalien siirto, puolueen kuntavaaliohjelman myöhentyminen ja epätietoisuus tulevasta ovat sysänneet kaiken epävarmuuteen. Vaikka ymmärrämme ja hyväksymme tilanteen sellaisena kuin se on, aiheuttaa se paljon huolta ja epävarmuutta. Viime metrien ehdokashankintaan on panostettu aikaa ja vaivaa, vaikka tuntuu, että jo valitut ehdokkaat ovat ne, jotka sitä tukea ja kannustusta eniten kaipaisivat.

Hyvät puoluevaltuuston jäsenet,

olemme puhuneet jo yli vuoden koronasta ja se tulee vaikuttamaan elämäämme vielä kuukausien ajan, mutta nyt on aika luoda uskoa ja toivoa tulevaan. Kuntavaalit ovat tulevaisuusvaalit, niissä valitaan tulevaisuudentekijät seuraavaksi neljäksi vuodeksi. Valtuustoissa ja lautakunnissa tehtyjen päätösten vaikutukset ulottuvat vielä paljon valtuustokauttakin pidemmälle ajalle.  Se mitä kenttäväki ja äänestäjät nyt tarvitsevat, on lupaus paremmasta huomisesta.

Vuoden 2020 puoluekokouksessa tehtiin monia tärkeitä ja tulevaisuuteen luotaavia päätöksiä. Puolueen poliittinen ohjelma sekä hetki sitten julkaistu vaaliohjelma tavoitteineen tarjoaa juuri ne rakennusaineet, joilla luodaan meille kaikille parempaa Suomea. Meillä pitää olla vahva, selkeä sekä riittävän konkreettinen viesti, joka puhuttelee äänestäjiä.

SDP on toivon puolue. Menneisyyttä emme voi muuttaa, mutta tulevaisuus on meidän käsissä.

Maria Outinen
Puoluevaltuuston jäsen
Uusimaa, Espoo

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *