Kirja, tuo ihmisen paras ystävä

Lukeminen on yksi kaikkien aikojen rakkaimmista harrastuksistani. Kirjoja löytyy myös kotoani muutaman hyllyllisen verran, mutta ennen kaikkea olen kirjastojen suurkuluttaja, ollut jo lapsesta saakka. Lukemiseen innostamisesta suuri kiitos kuuluu äidilleni, jonka kanssa meillä on edelleen oma kahden hengen luku-, äänikirja- ja lainauspiirimme.

Minulle siis jokainen viikko on lukuviikko ja Helmet-kirjastojen lukuhaasteeseen osallistuminen on vieläpä hiukan laajentanut lukurepertuaarini. Olen muutenkin kiinnostunut monenlaisesta ja kirjallisuuden ravintoympyrä tuleekin melko hyvin katettua. Sarjakuvat ja runous on tosin hiukan jäänyt vähemmälle, vaikkakin nuorempana ahmin paljon Asterix ja Obelix -sarjakuvia.

Meillä on Suomessa aivan uskomattoman hieno ja toimiva kirjastolaitos, joka takaa että kaikilla on mahdollisuus saada käsiinsä sekä uutuuskirjat että vanhat klassikot. Puhumattakaan lehtien lukusaleista, joissa on paitsi ihanan rauhaisa tunnelma, mutta joista löytyy myös kaikki mahdolliset ja kuviteltavissa olevat lehdet. Tältä minusta aina tuntuu kun astun sisään. Kirjastojen palvelut kattavat nykyään perinteisten kirjojen ja elokuvien lisäksi paljon muutakin ja valikoiman laajuus yllättää minut joka kerta.

Tässä vielä vinkiksi ja inspiraatioksi joitakin omia suosikkejani kautta aikojen, vapaassa järjestyksessä listattuna:

Mauri Kunnas Koiramäki-sarja
Sven Nordqvist Viiru ja Pesonen -sarja
Rauha S. Virtanen Selja-sarja
Thomas Brezina Seitsemän tassua ja Penny -sarja
Agatha Christie Hercule Poirot -sarja
Virpi Hämeen-Anttila Karl Axel Björk -sarja
Hilary Mantel Susipalatsi-trilogia

Alexandre Dumas Kolme muskettisoturia
Bram Stoker Dracula
Steven Rowley Lily ja mustekala
Tom Malmquist Joka hetki olemme yhä elossa
Jukka Viikilä Akvarelleja Engelin kaupungista
Juhani Karila Pienen hauen pyydystys
Kai Sadinmaa Kuolleiden kirja
Edmund de Waal Jänis jolla on meripihkan väriset silmät
Salla Tuomivaara Syötävät koirat ja sympaattiset siat – Eläinten kohtaamisesta

Nyt lukuviikolla minulla on luettavana kaksikin kirjaa; Nina Wähän Perintö paperisena niteenä ja Kate Mortonin Kellontekijän tytär äänikirjana.

Lukuiloa kaikille!

Maria

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *