Tasa-arvo ei ole vielä valmis

Tällä viikolla on puhuttu paljon naisiin kohdistuvasta väkivallasta ja naisvihasta ja tänään tasa-arvon päivänä jos milloin on syytä perehtyä tarkemmin aiheeseen. Perehtymisen voi aloittaa vaikka tutustumalla kuluneella viikolla julkaistuun Nato-raporttiin, joka ansiokkaasti nosti esiin naisministereihin kohdistetun vihakampanjan.

Monet tutkimukset ovat osoittaneet, että naisiin kohdistuu miehiä enemmän vihapuhetta ja naisten tapauksessa nettikiusaaminen on yleensä vakavampaa kuin miesten kohdalla. Tämä on äärimmäisen huolestuttava ilmiö tasa-arvon mallimaana pitämässämme Suomessa. Todellisuudessa lintukotomme on Euroopan toiseksi väkivaltaisin maa naisille. Tässä yhtälössä riittääkin miettimistä.

Näin kuntavaalien alla kannan huolta myös siitä, miten vihapuhe ja väkivallan uhka kaventaa demokratiaa paitsi hiljentämällä ääniä, mutta myös ajamalla mahdollisia ehdokkaita jättäytymään vaaleista pois pelon vuoksi. Demokratia ei toimi, jos vain puolet uskaltaa osallistua yhteiseen päätöksentekoon.

Meidän kaikkien tuleekin kantaa vastuumme tästä, tehdä Suomesta turvallinen paikka meille kaikille. Turvallisuus on välillä hyvinkin pienistä asioista kiinni, monista sellaisista asioista, joihin tulevat kuntapäättäjätkin voivat vaikuttaa. Onhan sinun ehdokkaasi jo sitoutunut tähän tavoitteeseen?

Ei anneta pelolle valtaa ja pidetään huolta toinen toisistamme. Sanna Marinin sanoin: ”Kyllä, naiset johtavat hallitusta. Get over it.”

Hyvää Minna Canthin ja tasa-arvon päivää!

Maria

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *